بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی، به این معناست که در قسمت داخلی واحد، تغییراتی ایجاد گردیده و یا بخش‌های جدیدی اضافه شود. در اغلب موارد بازسازی آپارتمان بر اساس علاقه صاحب خانه و محدود به ایجاد تغییراتی در آشپزخانه، کابینت‌ها، رنگ دیوارها و… می‌شود. انجام این تغییرات باعث می‌شود فضای خانه تنوع و زیبایی و ظاهری مدرن پیدا کند. اگر شما ساکن آپارتمان هستید و به هر دلیلی تصمیم دارید، با کمترین هزینه واحد خود را بازسازی کنید، لازم است نکات مهمی را درباره‌ی بازسازی آپارتمان بدانید.

باید بدانید که بازسازی آپارتمان تفاوت‌هایی با بازسازی خانه‌ معمولی دارد و شما نمی‌توانید به محض تصمیم‌گیری، عملیات بازسازی را آغاز کنید. ما در این مقاله تصمیم داریم، همه چیز را درباره بازسازی آپارتمان‌ها از قبیل قوانین، مجوزها و هزینه بازسازی را با شما در میان بگذاریم. پس حتما تا پایان این مطلب هماره ما باشید.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
بازسازی داخلی واحدها

فهرست عناوین:

قوانین مربوطه به بازسازی آپارتمان

برای آنکه آپارتمان خود را بازسازی کنید لازم است از قوانین آن اطلاعاتی به دست آورید. در ادامه قوانین مهمی که در بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی وجود دارد را برای شما بیان می‌کنیم:

  • هر مالک یا مستأجر آپارتمان این اختیار را دارد که فضای خصوصی آپارتمان خود را بازسازی کند، اما نباید در هنگام بازسازی مزاحم سایر اهالی ساختمان شود.
  • بازسازی آپارتمان، نباید اختلالی در آسایش سایر ساکنان ساختمان ایجاد کند و پیش از هر کاری باید از همسایه‌ها کسب اجازه کرد.
  • مجتمع‌های آپارتمانی باید ظاهری یکنواخت داشته باشند. از همین جهت، اگر تصمیم به بازسازی گرفته‌اید توجه داشته باشید که نمی‌توانید تغییراتی انجام دهید که ظاهر مجموعه رو مخدوش نماید.
  • پیش از شروع عملیات بازسازی آپارتمان باید مدت زمان پروژه بازسازی رو به اهالی آپارتمان اطلاع داده و تعهد بدهید که در ساعت‌های استراحت ساکنین، بازسازی انجام نمی‌دهید.
  • جهت انتقال نخاله‌های ساختمانی، اگر از فضاهای مشترک استفاده می‌کنید باید در حفظ نظم آپارتمان کوشا باشید.

علاوه بر قوانینی که در بالا اشاره کردیم و باید آنها را رعایت کنید، بعضی از مجتمع‌های مسکونی قوانین مخصوص به خود را دارند. در نتیجه در زمان بازسازی حتما باید آیین‌نامه‌های آن مجتمع را مطالعه کرده و با مدیر مجتمع نیز صحبت کنید.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
ثبت آگهی رایگان

مجوز های لازم برای بازسازی آپارتمان

برای آنکه اقدام به بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی کنید، ممکن است به دریافت مجوز نیاز پیدا کنید. این موضوع به تعمیراتی که شما می‌خواهید انجام دهید بستگی دارد. زیرا برای انجام برخی از تغییرات و بازسازی‌ها لازم است مجوز بازسازی دریافت کرد و این تغییرات باید طبق قوانین شهرسازی انجام بگیرد.

اگر تصمیم دارید در شکل ظاهری بنا را تغییر داده و یا متراژ خانه را تغییر دهید دریافت مجوز الزامی است. به عنوان مثال بستن بالکن خانه، تغییر در اندازه اتاق‌ها، تخریب دیوارها برای یکی کردن دو تا اتاق، اضافه کردن پله به ساختمان و کارهای از این قبیل نیاز به اطلاع دادن به شهرداری داشته و بایدهای مجوزهای مربوطه را دریافت کنید.

توجه داشته باشید که اگر این مجوز را دریافت ننمایید، کار شما غیر قانونی به حساب می‌آید و مجازات در پی خواهد داشت. حتی ممکن است مجبور به تخریب کارهایی که انجام داده‌اید شوید. به عبارت دیگر در چنین حالتی تنها هزینه زیادی را متحمل شده‌اید. لازم به ذکر است که صدور مجور نیاز به زمان دارد پس این زمان را به برنامه خود اضافه کنید.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
زیباسازی واحد مسکونی

مراحل بازسازی کامل آپارتمان مسکونی چیست؟

وقتی که عمر آپارتمان بالا رفته و فرسوده و قدیمی شود، انجام بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی بسیار موثر و مفید خواهد بود. انجام بازسازی مراحلی دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

مرحله اول

به طور معمول اولین مرحله در بازسازی خانه، رسیدگی به دیوارهای قدیمی و فرسوده است. دقت کنید که دیوارهای حمال نباید تخریب شوند. این مورد یکی از قوانین مهم در بازسازی آپارتمان است. چون وزن آپارتمان روی این دیوارها قرار گرفته است. در مرحله اول گچ‌های دیوارهایی که خراب و نمدار شده‌اند، تراشیده خواهند شد تا به آجر برسند. انجام این کار باید در کمال دقت صورت بگیرد تا دیوارها ظاهری جدید و نو پیدا کنند.

مرحله دوم

مرحله دوم که اهمیت زیادی هم دارد بازسازی سرویس‌ها است. دستشویی و حمام دو قسمت مهم در هر خانه‌ای هستند که ممکن است دیوارهای آن‌ها فرسوده شوند. این فرسودگی ممکن است به تدریج به دیوارهای مجاور نیز نفوذ کرده و دردسر ایجاد نماید. عموما در بازسازی آپارتمان از ایزوگام یا قیرگونی برای دیوارهای دستشویی و حمام استفاده می‌کنند.

مرحله سوم

مرحله سوم در بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی مربوط به بخش آشپزخانه است. از قسمت‌هایی که نقش بسزایی در دکوراسیون داخلی منزل دارد آشپزخانه است. این روزها سبک‌های جدیدی برای بازسازی آشپزخانه اجرا و پیاده‌سازی می‌شود. به عنوان مثال ساختن اپن به صورت جزیره که علاوه بر زیبایی ظاهری، باعث بزرگ‌تر شدن فضا هم می‌شود.

مرحله چهارم

یکی از مراحل حساس در بازسازی، سقف‌ها و ستون‌ها هستند و نیاز به دقت و ظرافت بیشتری دارند. همچنین در پیاده‌سازی، بازسازی سقف و ستون باید به مقاوم سازی آن هم توجه شود. بخش‌هایی از سقف که ترک و یا ریختگی مشاهده می‌شود به مرمت احتیاج دارند. نکته مهم در این مرحله بازسازی سقف طبقه‌های آخر آپارتمان است چون بازسازی آن به عایق کاری پشت بام احتیاج دارد.

مرحله پنجم

آخرین مرحله هم مربوط به پنجره‌ها است. پنجره نقش زیادی در کاهش هزینه‌های گرمایشی و سرمایشی خانه دارد. بنابراین بهتر است که هزینه بیشتری برای پنجره‌ها شود. چون اگر پنجره‌ها دوجداره باشند کیفیت عایق کاری خانه را بالا می‌برند.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
دکوراسیون داخلی

انواع بازسازی

بازسازی واحدهای آپارتمانی انواع مختلفی دارد و ممکن است برای موارد مختلفی صورت بگیرد. در ادامه برخی از مهم‌ترین مواردی که بازسازی در آنها انجام می‌گیرد را نام می‌بریم.

پنجره: اگر درب و پنجره‌ها قدیمی باشند معمولا با درب و پنجره‌های دوجداره تعویض می‌شوند. پنجره‌های دوجداره خانه را در برابر صدا و حرارت عایق کرده و نمای زیباتری هم به منزل یا محل کار می‌بخشند.

کابینت و کمد: کابینت‌های آشپزخانه باید به نحوی طراحی و ساخته شود که با نوع دکوراسیون داخلی منزل پس از بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی متناسب باشد. علاوه بر آن باید فضای بیشتری را در اختیار شخص قرار دهد. کمد دیواری نیز باید به شکلی طراحی شود که پس از بازسازی بیشترین فضا را در اختیار افراد خانه یا محل کار قرار دهد.

کاغذ دیواری: اگر برای دکوراسیون دیوارها در بازسازی خانه خود کاغذ دیواری انتخاب نمایید با تنوع زیادی در طرح و طیف رنگی مواجه می‌شوید و به راحتی می‌توانید دکوراسیون خانه خود را آنگونه که دوست دارید تغییر دهید.

رنگ کاری: یکی دیگر از انواع بازسازی، رنگ کردن دیوارهای خانه است. در این نوع از بازسازی واحد آپارتمانی صاحب منزل رنگ دلخواه خود را انتخاب کرده و رنگ کردن دیوارها را به متخصصان در این زمینه می‌سپارد.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
تنوع در بازسازی

هزینه بازسازی واحد آپارتمان

اصلی‌ترین موضوعی که افراد در زمان بازسازی واحد آپارتمانی خود به آن فکر می‌کنند، هزینه‌های بازسازی است. بهترین کار برای آنکه برآوردی از هزینه‌های بازسازی داشته باشید این است یک لیست جامع از قسمت‌هایی که می‌خواهید بازسازی را در آن انجام دهید تهیه کنید. سپس کمی تحقیق کرده و هزینه بازسازی هر قسمت را به صورت حدودی برآورد نمایید. همچنین بهتر است در این لیست زمانی که هر کدام از این بخش‌ها برای بازسازی نیاز دارند را هم تعیین کنید.

توجه داشته باشید که بهترین کار برای برآورد کردن هزینه بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی این است که از کارشناسان فعال در این زمینه بازسازی مشورت بگیرید. به صورت کلی هزینه‌های بازسازی خانه‌ شامل موارد زیر می‌شود:

  • تغییر دکوراسیون و هزینه آن
  • هزینه حمل و نقل زباله
  • تعمیرات و هزینه های آن
  • هزینه خرید مصالح
  • هزینه کارگران، پیمانکاران و نیروهای حضور یافته در پروژه

به صورت کلی هزینه‌های بازسازی یا به صورت روزمزد و یا به صورت کنترات محاسبه می‌شود. روش روزمزد معمولا برای پروژه‌هایی استفاده می‌شود که متراژ بالایی نداشته و برای پیمانکار از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست که به صورت متر مربعی کار کند.

روش کنتراتی کمی فرق دارد و معمولا هم در پروژه‌های ساختمانی از این روش استفاده می‌شود. در این روش پیمانکار به طور کلی قیمتی را برای انجام پروژه در نظر می‌گیرد و به صاحب خانه اعلام می‌کند. در این روش سرعت انجام کار بیشتر است و پیمانکار تشویق می‌شود تا زودتر پروژه را به پایان رسانده و دستمزد خود را دریافت نماید.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
هزینه بازسازی

نقش پیمانکار در بازسازی باکیفیت واحد آپارتمانی

اگر تصور می‌کنید که خودتان می‌توانید تمام کارهای بازسازی را انجام دهید، باید بگویم کاملا در اشتباه هستید. باید بدانید که کمک گرفتن از معماران حرفه‌ای در پروژه‌های بازسازی، علاوه بر آنکه روند بازسازی را آسان می‌کند، صرفه اقتصادی هم دارد. چون یک معمار یا پیمانکار متخصص می‌تواند تغییرات مورد نیاز را بدون تخریب ساختمان و با توجه به مقررات قانونی و سلیقه شما انجام داده و طراحی شیک و مناسبی را برای شما پیاده‌سازی کند.

اگر تصمیم دارید برای بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی با یک فرد حرفه‌ای کار کنید، حتما تحقیقات و بررسی‌های لازم را به صورت کامل انجام دهید و سعی کنید شرکت یا فردی را انتخاب کنید که نیازهای شما و آپارتمانتان را درک کرده و برای انجام کارهای مورد نظر مناسب و حرفه‌ای باشد.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
بازسازی با کیفیت

بازسازی تاسیسات داخل واحد

به صورت کلی تاسیسات ساختمان به دو دسته تاسیسات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی تقسیم بندی می‌شود. مهم‌ترین تاسیساتی که در بازسازی واحدهای آپارتمانی مورد بازسازی قرار می‌گیرند تاسیسات مکانیکی بوده که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تاسیسات بهداشتی: درواقع همان شبکه آبرسانی و دفع آب‌های خاکستری از ساختمان است که به این دو شبکه، سیستم لوله کشی آب و سیستم لوله کشی فاضلاب گفته می‌شود.
  • تاسیسات گرمایشی و سرمایشی: این روزها دیگر بیشتر ساختمان‌ها به پکیج و یا موتورخانه برای وسایل گرمایشی و به کولرهای گازی، فن کوئل و چیلر برای وسایل سرمایشی مجهز شده‌اند.

حتما می‌دانید که به مرور زمان تاسیسات مکانیکی ساختمان فرسوده می‌شود، به عنوان مثال ممکن است ساختمان با لوله های فلزی لوله کشی شده باشد و حالا بعد از گذشت چندین سال لوله‌ها زنگ زده و یا نشتی پیدا کرده باشند. تاسیسات یک ساختمان مهم‌ترین بخش آن است چون رفاه و آسایش ساکنین را تضمین می‌کند. درنتیجه باید در زمان نیاز به بازسازی تاسیسات مکانیکی ساختمان حتما از افراد متخصص کمک گرفت.

بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی
تاسیسات داخلی واحد

مزاحمت و آلودگی بازسازی برای همسایگان

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی قوانینی دارد که باید رعایت شود. با اینکه هر یک از ساکنین واحدها نسبت به واحد مسکونی خود مختار بوده و آزاد هستند هرگونه که بخواهند درون آن رفتار کنند ولی به شرطی که این رفتار موجب آزار و اذیت دیگران نشوند.

به عبارت دیگر درست است که گفته می‌شود چهار دیواری اختیاری ولی برای حفظ آرامش خود و دیگران نباید برای همسایه‌ها آلودگی صوتی و مزاحمت ایجاد کرد. نکات لازم را رعایت کنید تا فضای آرام‌‌تری داشته باشید و تنش کمتر در ساختمان ایجاد شود.

ساعات مناسب برای انجام امور بازسازی

همانطور که در بالا گفتیم بازسازی منزل نباید موجب مزاحمت و آزار همسایه‌ها شود. اگر تصمیم دارید هرگونه كاري مخصوصا كارهاي ساختماني كه صداي ناهنجار دارد، انجام دهید بايد با مديريت ساختمان هماهنگ کرده و این امور مانند بازسازی را تنها از  ساعت 8:30 تا 13:30 و سپس از  15:30 تا 21 در روزهاي غير تعطيل انجام دهید.

بازسازی خانه های کلنگی بدون تخریب آن

اکثرا افراد تمایل به تعویض خانه خود نداشته و تصمیم می‌گیرند همان خانه قدیمی را بازسازی کنند. بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی کلنگی دلایل زیادی دارد، از جمله مهم‌ترین این دلایل عبارت است از:

  • قدیمی و فرسوده شدن منزل و نداشتن پول کافی برای ساخت یا خرید خانه جدید.
  • علاقه به ایجاد تغییر و تنوع در فضای داخلی خانه.
  • تغییر کاربری منزل به کاربری دیگری مانند تجاری.
  • و… .

بازسازی خانه‌های کلنگی بدون تخریب درواقع همان مرمت ساختمان با هدف تعمیر یا اصلاح بافت قدیمی و فرسوده و برگرداندن خانه به شرایط اولیه گفته می‌شود. با این کار عمر مفید بنا افزایش پیدا می‌کند و خانه دوباره قابل سکونت می‌شود و اهل خانه با آرامش و خیال راحت در آن زندگی می‌کنند.

خوب است بدانید که در این روش، در طی عملیات بازسازی، تغییری در سازه اصلی ساختمان و دیوارهای باربر ایجاد نمی‌شود ولی امکان دارد دکوراسیون داخلی، نمای خارجی، سیستم لوله‌کشی و یا تاسیسات سرمایشی و گرمایش، کاشی و سرامیک کف و دیوارها، شیرآلات و حمام و سرویس بهداشتی به طور اساسی تغییر کنند.

{ در ادامه بخوانید:تجهیزات گرمایشی ساختمان و تجهیزات سرمایشی ساختمان و قوانین ساختمان نشینی}

تاثیر بازسازی واحدهای آپارتمانی در قیمت و ارزش ملک

یکی از سوالات اصلی که برای افراد در زمان بازسازی ایجاد می‌شود این است که آیا بازسازی داخل واحدهای آپارتمانی تاثیری در قیمت و ارزش ملک دارد؟ پاسخ به این سوال قطعا بله است. اجازه دهید مثالی بزنم تا موضوع روشن‌تر شود. حتما در فیلم‌ها و یا سریال‌‌ها دیده‌اید که مالک خانه قصد فروش خانه را می‌کند و برای آنکه سود بیشتری از فروش خانه به دست آورد، شروع به بازسازی و تعمیرات آن می‌کند. لازم است بدانید که تعمیرات خانه تاثیر زیادی در قیمت آن ندارد ولی اهمیت بازسازی خانه و تاثیر آن بر قیمت بیشتر است. بازسازی یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش قیمت خانه و جدا از آن راحتی زندگی در آن خانه است. هرچقدر بازسازی خانه عمیق‌تر و گسترده‌تر انجام بگیرد تاثیر بیشتری برروی افزایش قیمت خانه نیز خواهد داشت.

قوانین مربوطه به بازسازی آپارتمان چیست؟

هر مالک یا مستأجر آپارتمان این اختیار را دارد که فضای خصوصی آپارتمان خود را بازسازی کند، اما نباید در هنگام بازسازی مزاحم سایر اهالی ساختمان شود.بازسازی آپارتمان، نباید اختلالی در آسایش سایر ساکنان ساختمان ایجاد کند و پیش از هر کاری باید از همسایه‌ها کسب اجازه کرد.

مجوز های لازم برای بازسازی آپارتمان کدام است؟

اگر تصمیم دارید در شکل ظاهری بنا را تغییر داده و یا متراژ خانه را تغییر دهید دریافت مجوز الزامی است. به عنوان مثال بستن بالکن خانه، تغییر در اندازه اتاق‌ها، تخریب دیوارها برای یکی کردن دو تا اتاق، اضافه کردن پله به ساختمان و کارهای از این قبیل نیاز به اطلاع دادن به شهرداری داشته و بایدهای مجوزهای مربوطه را دریافت کنید.

هزینه بازسازی واحد آپارتمان چقدر است؟

اصلی‌ترین موضوعی که افراد در زمان بازسازی واحد آپارتمانی خود به آن فکر می‌کنند، هزینه‌های بازسازی است. بهترین کار برای آنکه برآوردی از هزینه‌های بازسازی داشته باشید این است یک لیست جامع از قسمت‌هایی که می‌خواهید بازسازی را در آن انجام دهید تهیه کنید. سپس کمی تحقیق کرده و هزینه بازسازی هر قسمت را به صورت حدودی برآورد نمایید. همچنین بهتر است در این لیست زمانی که هر کدام از این بخش‌ها برای بازسازی نیاز دارند را هم تعیین کنید.