مشکلات شهرک های ویلایی تازه تاسیس شده
بررسی مشکلات شهرک های ویلایی تازه تاسیس شده، از موضوعات محوری مورد بحث در این مقاله است. تقاضای زیاد، برای خرید خانههای ویلایی، یکی از دلایل رشد و توسعه ساخت ویلاهای شهرکی در مناطق حومهای شهرهای کشور شده است. انبوهسازان این نوع ویلاها را در زمینهای بزرگ و وسیع واقع شده در مناطق خارج از شهر میسازند تا هزینه تمام شده آنها کاهش یابد. این نوع شهرکهای ویلایی مورد استقبال سرمایهگذاران و گردشگرانی است که میخواهند زندگی به دور از شلوغی، آلودگی صوتی و آلودگی هوا در شهرهای بزرگ صنعتی را تجربه کنند. این شهرکها، در داخل زمینی وسیع با تعدادی محدودی ویلا در فواصل تعیین شده از هم قرار دارند.
هنگام زندگی در ویلاهای شهرکی، برخلاف ویلاهای شخصی با مشکلات عدیدهای روبرو خواهید بود، که آگاهی از آنها باعث میشود، بتوانید با شرایط مطلوبتر طبق قوانین عمل کنید. در ادامه به بیان این مشکلات خواهیم پرداخت.
فهرست
- شهرک ویلایی چیست؟
- قوانین تاسیس شهرک های ویلایی
- کاهش مشکلات شهرک های ویلایی با دریافت مجوز ساخت
- مشکلات شهرک های ویلایی تازه تاسیس
- مشکلات سندی شهرک های ویلایی
- آبرسانی و لولهکشی مهمترین مشکلات شهرک های ویلایی
- مشکلات برقرسانی و نصب کنتور برق
- چالشهای ایجاد فضای سبز
- ایجاد خیابان، کوچه در شهرک ویلایی
- آسفالت کشی و جدول کشی
- چالشهای نگهبانی و امنیت در شهرکهای ویلایی
- تعیین هیئت مدیره و برگزاری جلسات هیئت مدیره
- نحوه جمعآوری شارژ در شهرکهای ویلایی
- قوانین و مقررات عبور و مرور افراد
- جمعبندی
مشکلات شهرک های ویلایی| شهرک ویلایی چیست؟
قبل از اینکه به بیان مشکلات شهرک های ویلایی بپردازیم لازم است که بدانید، شهرک ویلایی یک سبک خاص در ویلاسازی است، که شرکتهای انبوهسازی توانستهاند در زمین کمتری ویلاهای بیشتری احداث کنند. همچنین این اقدام باعث شده است که هر ویلا با قیمت بسیار مناسبتری نسبت به ویلای شخصی برای خریداران عرضه شود.
مالکیت قسمتهایی از شهرکهای ویلایی بین مالکان مشترک است و باید هنگام استفاده از آنها از قوانین خاصی تبعیت کنید. بنابراین کسانی که اقدام به خرید ویلا در شهرکها میکنند باید اطلاعات را درباره این سازه ها و تفاوت آنها با ویلاهای عادی بکنند تا به مشکل برنخورند.
قوانین تاسیس شهرکهای ویلایی
قوانین تاسیس شهرکهای ویلایی بسیار ساده اما مهم هستند. بنابراین اطلاع از این قوانین، باعث میشود که متقاضیان با خرید چنین ملکی با کمترین چالشی بتوانند در کنار سایر همسایگان زندگی کنند.
ویلاهای واقع شده در شهرکها، برای مالکان آنها میتواند جنبه محل سکونت دائمی و یا محل سکونت تفریحی داشته باشد، اما در هر صورت ساخت آنها تابع قوانین خاصی است. در ادامه به بیان توضیحاتی درباره قوانین ساخت و تاسیس شهرکهای ویلایی خواهیم پرداخت.
مجوز ساخت شهرکهای ویلایی، به دلیل قرار گرفتن در مناطق خارج از شهرها و حومه به سه دسته کلی تقسیم میشوند:
- دایر: زمینهایی که ساختمانهای ساخته در حال استفاده هستند.
- بایر: زمینهای که قبلا با کاربریهای مختلف دایر بودند اما اکنون مورد استفاده قرار نمیگیرند و امکان دایر شدن آنها وجود دارد.
- موات: زمینهایی که هیچ گونه سابقه اجرای پروژه را نداشته باشند به عنوان موات شناخته میشوند.
کاهش مشکلات شهرک های ویلایی با دریافت مجوز ساخت
یکی از مهمترین قوانین ساخت شهرک ویلایی این است که شرکتهای عمرانی مجوز ساخت از ارگانهای مربوطه دریافت کنند تا هنگام فروش با مشکلات عدیدهای روبرو نشوند. بسیاری از این زمینهای مورد استفاده، جهت ساخت ویلا نیاز به تغییر کاربری دارد تا بتوان نوع کاربری را از کشاورزی به مسکونی تغییر داد. آگاهی از این قوانین باعث میشود که مشکلات شهرک های ویلایی به حداقل برسد.
از این رو شرکتهای سازنده باید یک طرح کلی از شهرک ویلایی را ارائه دهند و مشخص کنند که چه تعداد ویلا را در این محدوده مسکونی قرار دهند و حتی متراژ، ارتفاع و حریم این ویلاها را تعیین کنند. از مهمترین ضوابط و اصول صحیح شهرکسازی در خارج از محدوده شهرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعیین مساحت کل عرصه
- میزان مساحت در نظر گرفته شده برای اجرای طرح
- برآورد تعداد ویلاها همراه با مساحت آنها
- دستهبندی و منطقهبندی ویلاها
- تعیین میزان عرض گذرهای اصلی و فرعی
- تعیین میزان حریم خصوصی هر ویلا
- تعیین مساحت پارکینگهای هر ویلا
- تعیین مسیر عبور سیستم فاضلاب
- تعیین زهکشها و آبراهها
- تعیین محل قرار گرفتن پست برق، گاز و آب و نحوه انتقال انرژی مورد نیاز
این نکات بخش مهمی از قوانین تاسیس و ساخت شهرکهایی ویلایی است که باید در پروژه ساخت به آنها توجه کرد.
مشکلات شهرک های ویلایی تازه تاسیس
ویلا در نگاه اول یک مکان خصوصی برای سپری کردن اوقات فراغت در این مکان خاص در کنار خانواده است اما زندگی در ویلاهای شهرکی نیاز به ارتباط و تعامل بسیار بالایی با دیگر ساکنان آن دارد. همانطور که گفته شد به طور معمول شهرکهای ویلایی در حومه شهرها یا زمینهایی که دارای وضعیت دایر، بایر یا موات هستند، ساخته میشوند. شهرکهای ویلایی با وجودی که امکانات فراوان و متنوعی داخل مجموعه آنها وجود دارد اما تنها به افراد ساکن آن شهرک خدمات ارائه میدهند و ورود افراد دیگر به آنها ممنوع است.
از این رو شرکتهای سازنده شهرکهایی ویلایی برای برقراری آرامش یکسری قوانین عمومی وضع کردهاند که همه خریداران باید به این قوانین احترام بگذارند و آنها را رعایت کنند. البته رعایت این قوانین چندان سخت نیست و تنها رفاه بیشتر ساکنان را تامین میکند. بسیاری از افراد این قوانین را جزو اصلیترین مشکلات شهرک های ویلایی نسبت به ویلاهای مستقل و شخصی میدانند و از آنها ایراد میگیرند.
اما به طور کلی امنیت بالا، داشتن قیمت مناسب، کیفیت بالای ویلاها، داشتن امکانات اولیه، خرید به صرفه و اطمینان از معامله مهمترین مزیت خرید ملک در شهرکهای ویلایی است.
مشکلات شهرک های ویلایی| مشکلات سندی شهرک های ویلایی
هنگام خرید و فروش هر ملکی باید به وضعیت سند آن توجه کنید. سند شهرکهای ویلایی باید به صورت شش دانگ قطعی باشد. از آنجایی که ویلاهای شهرکی توسط شرکتهای عمرانی مشخصی ساخته میشوند همه دارای اسناد و مجوزهای معتبری هستند برای اطمینان میتوانید آنها را استعلام کنید تا احتمال کلاهبرداری را به حداقل برسانید.
نحوه مالکیت زمین یکی از مشکلات شهرکهای ویلایی است. ممکن است شما مالک ساختمان و سازه ویلا در یک شهرک باشید، ولی عرصه و زمین ویلا بین تمام مالکان مشاع است. این نوع وضع قوانین باعث کنترل ساخت و ساز در این محدوده خواهد شد. بنابراین اگر میخواهید خریدی بی دردسر و امن داشته باشید، ویلایی را انتخاب کنید که سند آن شش دانگ یا تک برگ به نام خریدار خورده باشد و هیچ گونه ابهامی در این زمینه وجود نداشته باشد.
یکی از مشکلات شهرک های ویلایی داشتن سند شورایی یا سند مشاع است که نسبت به سند سند تک برگ اغلب از اعتبار کمتری برخوردار است. این نوع سندها توسط سامانه ثبت اسناد کشور تایید و کارشناسی نمیشود و به دلیل اینکه تنها با یک قرارداد کاغذی یا قولنامه بین خریدار و فروشنده معامله میشود دارای قیمت بسیار ارزانتری است.
بر این اساس از آنجایی که زمین این ویلاها در شهرکها مشترک است، داشتن سند رسمی همراه با تعیین نوع کاربری یک موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه کنید. البته بهتر است بدانید که فضای بیرونی ویلاهای داخل این شهرکها، کاربری عمومی دارند و سایر ساکنان نیز حق استفاده از آن را دارند و باید به این قوانین شهرکهای ویلایی توجه کنید تا میزان مشکلات کاهش پیدا کند.
آبرسانی و لولهکشی مهمترین مشکلات شهرک های ویلایی
یکی از مهمترین مشکلات شهرک های ویلایی تامین امکانات اولیه است که در صورت خرید چنین ویلاهایی حتما به وجود این امکانات با مجوز قانونی اطمینان حاصل کنید. در صورتی که یک ویلا دارای امکانات لولهکشی و تامین آب مورد نیاز نباشد قطعا مالک با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد و گرفتن مجوز برای آنها طولانی و زمانبر خواهد بود.
لولهکشی خانههای ویلایی شامل لولهکشی آب، فاضلاب، پکیج، پمپ آب، نصب و لولهکشی توالت فرنگی یا ایرانی و لوله کشی رادیاتور و یا فن کوئل و لولهکشی گاز غیره میشود. در صورتی که لولهکشی آب در این نوع ویلاها به شکل اصولی اجرا نشود، فشار آب ساختمان افت پیدا میکند و مشکلات زیادی در بازدهی امکانات ساختمان ایجاد میشود.
همچنین لولهکشی فاضلاب نیز باید با اجرای اصولی همراه باشد تا شیب مناسب آن باعث سرعت حرکت مواد فاضلابی شود و مشکلاتی مانند گرفتگی لولهها، بالا زدن چاه و پخش بوی نامطبوع فاضلاب و غیره را دنبال نداشته باشد.
مشکلات برقرسانی و نصب کنتور برق
هر ویلا در شهرکهایی ویلایی باید دارای انشعابات مستقل و مختلفی باشد. یکی از این انشعابات مربوط به تامین برق مورد نیاز است. در صورتی که ساختمانها به صورت اشتراکی از کنتور برق استفاده کنند با مشکلات برقرسانی و پرداخت هزینه اشتراک برق مطرح خواهد شد. برای رفع این مشکل بهرهمندی ویلاها از کنتور برق به صورت مجزا است تا ریسک تامین این منابع برای سکونت به حداقل برسد.
مشکلات شهرک های ویلایی| چالشهای ایجاد فضای سبز
در این نوع شهرکها، ویلاها در مجاورت یکدیگر قرار گرفتند و حریم آنها با فضای سبز مشخص میشود و دیگر فضاها به صورت اشتراکی قابل استفاده توسط سایر همسایگان خواهد بود. بنابراین یکی از مشکلات شهرک های ویلایی مربوط به ایجاد و نگهداری از محدوده فضای سبز بوده که با پرداخت هزینه همراه است. برای رفع مشکل میتوان با استخدام یک باغبان توسط مدیر شهرک این مشکل را برطرف کرد و آن فرد به صورت دورهای فضای سبز شهرک را مورد رسیدگی قرار دهد. البته همه ساکنان ملزم هستند از فضای سبز مراقبت کنند و آسیبی به آن وارد نکنند.
ایجاد خیابان، کوچه در شهرک ویلایی
در شهرکهای ویلایی، محدوده فضاهای عمومی و اختصاصی برای هر ویلا به صورت مجزا تعیین و طراحی میشود و هیچ ارتباطی بین فضای آزاد ویلاها با یکدیگر وجود ندارد. خیابانکشی و ایجاد کوچه در شهرک ویلایی از قبل توسط شرکتهای سازنده تعیین شده است و از این بابت جای هیچ نگرانی نیست. اما در صورت نیاز به ایجاد کوچه یا خیابان جدید باید هماهنگی لازم با سایر ساکنان و هیئت مدیره انجام شود و هزینه آن توسط تمام مالکان ویلا در شهرک پرداخت شود. این اقدامات باعث میشود که مسیرهای دسترسی آسان به ویلاها تسهیل شود.
مشکلات شهرک های ویلایی| آسفالت کشی و جدول کشی
در شهرکهای ویلایی به دلیل مشاع بودن خیابانها و کوچهها باید هزینه آسفالت کشی و جدول کشی بین مالکان ویلاها تقسیم شود و همه مسئولیت تعمیرات آنها را برعهده دارند. بنابراین اعضای هیئت مدیره و مدیر شهرکها با توجه به میزان بودجه و زمان مورد نظر با کسب اجازه از ساکنان ویلاها اقدام به اعمال تغییرات خواهند کرد.
چالشهای نگهبانی و امنیت در شهرکهای ویلایی
یکی از مشکلات شهرک های ویلایی تامین امنیت آن است. به دلیل خصوصی بودن حریم این نوع شهرکها فقط ساکنان آنها امکان ورود و خروج را دارند. بنابراین تمام امور و فعالیتهای ساکنان شهرکها اعم از جابجایی وسایل و تجهیزات، دعوت از میهمانها و غیره باید تحت نظارت تیم نگهبانی و امنیت صورت پذیرد. این قانون سختگیرانه تنها در راستای حفظ امنیت ویلاها در سطح بالا وضع میشود و همه ملزم به رعایت آنها هستند. بنابراین با پرداخت هزینهای بابت نگهبانی 24 ساعته دیگر دغدغهای بابت تامین امنیت ویلای خود را نخواهید داشت مخصوصا افرادی که به طور دائم در ویلا حضور ندارند.
رفع مشکلات شهرک های ویلایی با تعیین هیئت مدیره و برگزاری جلسات هیئت مدیره
جهت رفع مشکلات شهرک های ویلایی نیاز است که یک یا چند نفر به عنوان مدیر یا هیئت مدیره ساماندهی مجموعه را از نظر نظافت، نگهداری، تامین امنیت و کیفیت خدمات را برعهده بگیرند و بر آن نظارت کنند. این امکان تنها با تشکیل مجمع عمومی با حضور مالکان ویلا در این شهرکها امکانپذیر است. هر مالک دارای یک حق رأی است و مستاجران تنها با داشتن وکالت از جانب مالک اجازه حضور در مجمع را دارند. مجمع عمومی با تشکیل یک هیئت مدیره از بین خود مالکان تشکیل میشود تا هر اقدامی در شهرک در این مجمع طرح و تصویب شود.
قبل از انتخاب مدیرعامل شهرک ویلایی باید یک هیئت مدیره 7 نفره با پنج عضو اصلی تشکیل شود و یک مدیر از اعضای شهرک یا خارج از شهرک به عنوان مدیر با تعیین دستمزد ماهانه انتخاب شود. این مدیر موظف است طبق اساسنامه و قوانین شهرکهای ویلایی وظایف محوله را به درستی انجام دهد و گزارش لازم را در اختیار هیئت مدیره قرار دهد.
نحوه جمعآوری شارژ در شهرکهای ویلایی
در شهرکهای ویلایی جهت تامین منابع مالی مورد نیاز اعم از پرداخت دستمزد پرسنل شاغل در شهرک، نظارت و نگهداری از تجهیزات و اداره بخشهای عمومی، پرداخت هزینه انشعابات مشترک، هزینه تیم نگهبانی، هزینه نگهداری از فضای سبز، هزینه نظافت محیط شهرک، هزینه نورپردازی و زیباسازی شهرک و غیره لازم است که مالکان شارژ ماهانه یا سالانه پرداخت کنند. با توجه به وسعت شهرک ویلایی مبلغ شارژ متغیر است. در نگاه اول این هزینه زیاد به نظر برسد، اما توجه داشته باشید که تمام این هزینهها بین تعداد ویلاها تقسیم میشود و سهم کمی به هر ویلا خواهد رسید.
{ در ادامه بخوانید:کاربرد لابی در ساختمان و قوانین پارکینگ آپارتمان وآیا مدیر ساختمان حقوق دریافت می کند؟}
مشکلات شهرک های ویلایی| قوانین و مقررات عبور و مرور افراد
یکی از قوانین شهرکهای ویلایی مربوط به عبور و مرور افراد است که به دلیل اعمال محدودیتهایی برخی از ساکنان از آنها به عنوان مشکلات شهرک های ویلایی یاد میکنند. از آنجایی که عبور و مرور در خیابانها و کوچههای شهرکهایی ویلایی به صورت مشترک است دارای قوانین خاصی است و نباید منجر به تصرف و ایجاد مزاحمت برای سایر همسایگان شود.
بنابراین در ساعات خاصی تردد در شهرکهای ویلایی با محدودیت مواجه است و باید با رعایت سکوت و بدون ایجاد مزاحمت و سروصدا برای سایرین همراه باشد. از دیگر قوانین شهرکهای ویلایی این است که افراد غریبه حق عبور از ورودی را ندارند و نگهبانی از ورود افراد غیرساکن در شهرک جلوگیری میکند. این موضوع به خاطر افزایش امنیت ساکنان آن شهرک انجام میشود.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم که شما را با برخی از مشکلات شهرک های ویلایی آشنا کنیم تا قبل از خرید از آنها اطلاع داشته و زمینه آسایش و رفاه خود و سایر ساکنان را فراهم سازید. شما با استفاده از پلتفرم مدیریت ساختمان ملکبا میتوانید مدیریت املاک و مستغلات خود را به سادگی و رایگان انجام دهید.
هنگام زندگی در ویلاهای شهرکی، برخلاف ویلاهای شخصی با مشکلات عدیدهای روبرو خواهید بود، که آگاهی از آنها باعث میشود، بتوانید با شرایط مطلوبتر طبق قوانین عمل کنید.
ویلاهای واقع شده در شهرکها، برای مالکان آنها میتواند جنبه محل سکونت دائمی و یا محل سکونت تفریحی داشته باشد، اما در هر صورت ساخت آنها تابع قوانین خاصی است.
شهرکهای ویلایی با وجودی که امکانات فراوان و متنوعی داخل مجموعه آنها وجود دارد اما تنها به افراد ساکن آن شهرک خدمات ارائه میدهند و ورود افراد دیگر به آنها ممنوع است.
برچسب ها
آبرسانی و لولهکشی مهمترین مشکلات شهرک های ویلایی آسفالت کشی و جدول کشی اپلیکیشن حسابداری املاک اپلیکیشن شارژ ساختمان اپلیکیشن مدیریت ساختمان ایجاد خیابان، کوچه در شهرک ویلایی پلتفرم مدیریت املاک و مستغلات پلتفرم مدیریت ساختمان تعیین هیئت مدیره و برگزاری جلسات هیئت مدیره چالشهای ایجاد فضای سبز چالشهای نگهبانی و امنیت در شهرکهای ویلایی حسابداری ساختمان شهرک ویلایی چیست؟ قوانین تاسیس شهرک های ویلایی قوانین و مقررات عبور و مرور افراد مدیریت ساختمان مدیریت ساکنین ساختمان مدیریت شارژ و بدهی ساکنین ساختمان مشکلات برقرسانی و نصب کنتور برق مشکلات سندی شهرک های ویلایی مشکلات شهرک های ویلایی تازه تاسیس نحوه جمعآوری شارژ در شهرکهای ویلایی نرم افزار مدیریت شارژ ساختماننویسنده مطلب