امروز به دلیل مسائل مختلفی مانند تمرکز جمعیت در مناطق دارای مرکزیت، کمبود زمین‌های قابل سکونت در مقابل تعداد نفرات موجود، سنگین بودن هزینه‌های خانه‌های انفرادی و مواردی از این قبیل شاهد رشد چشمگیر ساخت و شکل‌گیری آپارتمان ها هستیم. این مدل از سکونت با شیوه‌های قدیمی خانه‌های ویلایی کمی متفاوت است و نیازمند رعایت نکات خاصی می‌باشد. که رسیدگی به ساختمان نیز جزو این نکات است.

فهرست عناوین:

در صورت توجه به فرهنگ این سبک از زندگی است که می توان بدون دغدغه و آرامش در کنار سایر افراد ساکن در یک ساختمان، زندگی سالم و بی مخاطره ای را تجربه نمود. یکی از مهم ترین مسائل مربوط به این فرهنگ، رسیدگی به ساختمان از همه جوانب می‎باشد. چرا که بسیاری از بخش های آن به صورت استفاده همگانی بوده و نمی توان با بی توجهی و ساده از کنارش عبور نمود. در صورتی که این فرایند به درستی صورت نگیرد، قطعا عواقب ناخوشایندی به وجود آمده که همگی افراد حاضر در مجموعه را به خود درگیر می نماید. در این مقاله سعی شده است که تمامی نکات لازم در این باره شرح داده شود و ملزومات یک زندگی آپارتمانی سالم و درست بیان گردد. برای آشنایی کامل با این موارد تا انتها با ما همراه باشید.

رسیدگی-به-ساختمان1
رسیدگی-به-ساختمان1

رسیدگی به ساختمان

بخش های مختلف یک ساختمان

در ابتدای امر برای بهتر جا افتادن مطلب لازم است که نسبت به بخش های مختلف یک ساختمان بدانیم. چرا که هر قسمت دارای یک سری قوانین و نکات بوده که در برخورد با آن حالت های مختلفی به وجود می آید. معمولا در آپارتمان ها و ساختمان هایی با تعداد واحدهای مسکونی به طور کلی همه چیز در دو بخش دسته بندی می گردد:

  • قسمت‌های اختصاصی
  • قسمت‌های مشترک

قسمت های اختصاصی ساختمان:

همانطور که از نامش پیدا است این بخش شامل فضاهایی می گردد که به صورت مشخص در اختیار یک فرد خواهد بود و سایر افراد حاضر در مجموعه اجازه دسترسی و استفاده از آن ها را ندارند. به تبعیت رسیدگی به ساختمان در این بخش نیز بر عهده همان شخص خواهد بود. این فضاها شامل: محیط داخلی هر واحد در آپارتمان، انباری و پارکینگ مخصوص به همان واحد می گردد. این سه بخش به صورت کلی در هر آپارتمانی وجود داشته و در صورت وجود قسمت های اختصاصی دیگر حتما باید در قرارداد قید گردد.

فضای اختصاصی

بخش های اختصاصی ساختمان

قسمت های مشترک ساختمان:

هر فضای دیگری که در محیط وجود داشته باشد و مخصوص افراد خاصی نباشد در این دسته قرار می گیرند. به طور معمول قسمت‌هایی چون: نمای ساختمان، زیربنا و کلیت کار، تاسیسات (چون: موتور خانه، پمپ ها، کنتورها، هواکش ها)، راهرو و پله ها و ملحقاتش (چون: روشنایی ها، کپسول های اطفا حریق)، آسانسور، پشت بام، فضای حیاط و ملحقات آن (چون: آلاچیق ها، وسایل بازی، فضای سبز)، لابی و مواردی از این قبیل در این دسته قرار می گیرند. ممکن است امکانات دیگری در برخی محل ها وجود داشته باشد و یا امکانات در سطح حداقلی تر قرار گیرد.

اما به طور کلی به این فضاها محیط های مشترک گفته می شود. مشخص است که در اینجا رسیدگی به ساختمان در هر کدام از قسمت ها به شکل کلی بر عهده همه ساکنین آن مجتمع خواهد بود و از کسی ساقط نمی گردد و هماهنگی این مسائل برعهده هیئت مدیره ساختمان می باشد.

مکان های مشترک آپارتمان

بخش های مشترک ساختمان

اهمیت انتخاب مدیر و هیئت مدیره ساختمان

در نگاه اول شاید این مسئله چندان مهم به نظر نیاید و حتی این موضوع در ذهن برخی‌ها شکل بگیرد که این فرد چندان کار خاصی انجام نمی‌دهد. اما برخلاف تصور موجود مسئولیت سنگین و خطیری بوده که باید در همان ابتدای امر و به صورت دوره ای در هر مجموعه صورت گیرد. با انتخاب مدیر و یا هیئت مدیره بنا به در نظر گرفتن تعداد واحدها و بزرگی و کوچکی ساختمان، در واقع پیگیری تمامی فعالیت های مربوط به بخش های مشترک در ساختمان بر عهده این فرد خواهد بود.

در صورت هرگونه  اهمال و سهل انگاری ممکن است ضررهای بزرگی متوجه کل افراد شده و خسارت های زیادی به بار آورده شود. از این رو در روند رسیدگی به ساختمان فرد مدیر مهم ترین نقش را ایفا می نماید. با استفاده و بهره مندی از پلتفرم مدیریت ساختمان ملکبا، این امور را به راحتی انجام داده و یک ابزار و یک یار کارآمد را در مدیریت ساختمان در کنارتان خواهید داشت.

اهمیت مدیر آپارتمان

مدیر ساختمان

تعمیرات مورد نیاز تجهیزات ساختمان

تجهیزاتی که در ساختمان ها به کار می روند در بخش های مختلفی قرار می گیرند. اما نکته مهم در مورد همه آن ها این است که به مرور زمان در فواصل متناوبی نیاز به رسیدگی و تعمیرات خواهند داشت. در صورتی که به این مسئله توجه کافی نگردد، عواقب سخت با هزینه های سنگینی در پی خواهد داشت. به همین دلیل معمولا چک لیستی از کارها تهیه شده تا تجهیزات طبق زمان بندی متناسب و به موقع مورد بازبینی قرار گیرند و در صورت لزوم تجهیز، تعمیر و یا تعویض گردند.

با این کار از بسیاری از مشکلات بزرگ و با هزینه سنگین جلوگیری به عمل خواهد آمد. بیشترین سهم در این قسمت مربوط به تجهیزات تاسیساتی می باشد. معمولا در آپارتمان ها رسیدگی به این امور از چنین منظری که افراد متخصص را برای این فعالیت به کار گیرد، بر عهده هیئت مدیره می باشد. اینجا است که رسیدگی به ساختمان سختی های خود را نمایان می سازد. در ادامه به مهم ترین بخش های تعمیراتی در ساختمان ها به جهت آشنایی بیشتر اشاره می گردد. لازم به ذکر است که این امور گاه به صورت دوره های هفتگی در برخی موارد ماهانه، فصلی و در آخرین حالت به شکل سالانه اتفاق می افتد.

  • تعمیرات لوله کشی آب و گاز
  • تعمیرات لوله کشی فاضلاب
  • تعمیرات و نگه داری موتورخانه ها و پمپ ها
  • تعمیرات کنتورهای آب و برق و گاز
  • تعمیرات سیم کشی ها و تجهیزات برقی مانند آسانسورها
تعمیرات آپارتمان

تعمیرات تجهیزات ساختمان

رسیدگی به امورات روزانه ساختمان

برخی از فعالیت های ساختمانی نیز وجود دارد که باید به شکل روزانه و یا در مقاطع زمانی با تناوب زیاد صورت گیرد. این کارها در دسته‌های مختلفی قرار خواهد گرفت و مدیریت کردن درست و به موقع آن ها نیز برعهده هیئت مدیره ساختمان می باشد. یکی از این فعالیت ها که بسیار و در دفعات زیاد پیش می آید، توزیع به موقع قبوض است. قبض هایی مانند: آب، برق، گاز و تلفن که باید در مدت زمان خاصی پرداخت گردند.

رعایت نظافت بخش های مشترک و رسیدگی به ساختمان و قسمت های عمومی نیز از دیگر موارد رسیدگی به ساختمان به صورت روزانه می باشد که معمولا برای هرچه بهتر انجام شدن آن می توان با همکاری مجموعه های کاری در این حوزه از خدمات آن ها بهره مند شد. رسیدگی به فضای سبز، باغ و یا محیط های طبیعی این چنینی موجود در ساختمان ها و حیاط ها نیز از جمله دیگر امور روزانه است. با بهره گیری از پلتفرم مدیریت ساختمان ملکبا می توانید با خیالی آسوده و در نهایت سادگی و راحتی امور ساختمانی خود را مدیریت نموده و همه فعالیت ها را با دقت کامل پیگیری نمایید.

فعالیت روزانه آپارتمان

رسیدگی به ساختمان

امور بیمه ای ساختمان و تاسیسات آن

با توجه به اینکه ساختمان‌ها سازه‌هایی هستند که هر زمان ممکن است در مقابل خطرات گوناگونی قرار گیرند، باید به سلامت آن ها توجه ویژه‌ای نمود. چرا که سلامت آن ها در واقع تضمین کننده سلامت ساکنان و انسان ها خواهد بود. از این رو یکی از مباحث قابل توجه در این بخش، قطعا امور بیمه ای ساختمان خواهد بود. با توجه به ازدیاد مشکل ها و مسائل در این حوزه، بهتر است نسبت به انواع بیمه های موجود در این خصوص آگاهی داشت و در حد توان آن ها را در ساختمان ها به کار گرفت. اینگونه در صورت وقوع مشکل خسارت های وارده جبران و آسیب ها به حداقلی ترین حالت می رسد. در اینجا به مهم‎ترین بیمه ها برای رسیدگی به ساختمان در بهترین حالت اشاره می گردد.

بیمه تضمین کیفیت ساختمان:

این مسئله به صورت اجباری در تمامی سازه ها اجرا می گردد. مسئولان ساختمان ها پس از احداث و تکمیل شدن به جهت دریافت گواهی نهایی ساخت، باید اقدام به دریافت این بیمه نمایند. با دریافت این کار، در طول مدت اعتبار در صورت به وجود آمدن خسارت بیمه آن را جبران می نماید. محدوده ای را نیز که در بر می گیرد شامل: سازه ساختمان، نمای آن، عایق های رطوبتی، تجهیزات و تاسیسات می باشد.

بیمه کیفیت آپارتمان

بیمه تضمین کیفیت ساختمان

بیمه آتش سوزی ساختمان:

با توجه به مشکلات عدیده ای که در اثر آتش سوزی در بسیاری از ساختمان ها به وجود می آید، این نوع از بیمه آتش سوزی نیز در دسته موارد اجباری قرار گرفت. مسئولان ساختمان ها باید نسبت به این مهم با سرعت عمل نمایند. بیمه در این بخش به صورت گسترده خطرات و آسیب های ناشی از آتش سوزی ها، صاعقه ها و انفجارها را پوشش داده است اما به جهت قوانین بسیار حتما نسبت به کلیت و جزئیات آن باید پیش از عقد قرار داد آگاهی کامل را کسب نمود. دقت به این مورد در رسیدگی به ساختمان بسیار حائز اهمیت می باشد.

بیمه آتیش سوزی آپارتمان

بیمه آتش سوزی ساختمان

بیمه زلزله ساختمان:

متاسفانه در ساختمان سازی بسیاری از نکات ایمنی به حد کافی رعایت نمی گردد و سازه ها خصوصا در مقیاس بزرگ و آپارتمانی به گونه ای هستند که مقاومت بالایی در برابر زلزله های قوی ندارند. با وجود همیشگی احتمال این حادثه طبیعی، عقل حکم می نماید که بهتر است ساختمان و ملحقات آن را در برابر این مسئله بیمه نمود تا در صورت وقوع چنین حوادثی و به وجود آمدن خسارت های احتمالی، پوشش بیمه آسیب ها را شامل گردد.

بیمه حوادث آپارتمان

بیمه زلزله ساختمان

بیمه سیل ساختمان:

این مورد نیز یکی دیگر از مخاطرات طبیعی است که در صورت وقوع آسیب های بسیاری را به بار می آورد. البته باید این مسئله را در نظر گرفت که بیشترین احتمال برای این اتفاق در مناطق سیل خیز و با بارش های فصلی بسیار می باشد. با این حال داشتن چنین بیمه ای برای ساختمان های موجود در این مناطق بسیار خوب خواهد بود. باید خاطر نشان کرد که این دو بیمه برای رسیدگی به ساختمان به طور معمول در بیمه ها، در دسته مخاطرات آتش سوزی قرار می گیرند.

بیمه آسانسور:

تا به اینجا بیشتر تمرکز بر روی خود سازه و ساختمان بود. اما برخی از بخش ها و بیمه ها مربوط به یک قسمت خاص در ساختمان می شود. بیمه آسانسور یکی از آن ها است. با توجه به فراگیر بودن استفاده از این امکانات در ساختمان ها، بهره گیری از این نوع بیمه پیشنهاد می گردد. با نظر به اینکه این وسیله، محصولی مکانیکی بوده که با استفاده از نیروی برق کار می کند، آسیب های بسیاری متوجه خود دستگاه و افراد استفاده کننده از آن است که با بیمه کردن آن، خسارت های وارده به دستگاه و یا افراد مصرف کننده را پوشش می دهد.

بیمه خسارات آسانسور

بیمه آسانسور ساختمان

بیمه مسئولیت مدیران ساختمان:

تمامی حوادث، اتفاقات و مشکلاتی که در ساختمان به وجود آید و خسارتی را وارد سازد، مسئولیت جبران آن با فرد یا افرادی است که مسئولیت ساختمان را به عنوان مدیر بر عهده دارند. از این رو داشتن یک پشتیبان برای این افراد که خسارت ها را جبران نماید،  ضروری می آید. بیمه با طرحی تحت عنوان بیمه مسئولیت مدیران ساختمان این راه را برای افراد به وجود آورد که در صورت بروز خسارت هایی که مسئولیتش بر دوش این افراد است؛ آن  ها را پوشش داده و جبران نماید. از این رو به این افراد که مسئول رسیدگی به ساختمان می باشند به صورت جدی توصیه می شود که این بیمه را برای خود قطعی نمایند.

بیمه مدیر آپارتمان

بیمه مسئولیت مدیران ساختمان

هدف از بیان تمامی این موارد، آشنایی بیشتر شما خوانندگان با انواع بیمه های موجود بود تا بهترین استفاده را در جای درست از آن ها بتوان برد. داشتن هر کدام از این موارد می تواند بسیار اثر بخش بوده و خسارت های فراوانی را جبران نماید. با استفاده از اپلیکیشن ملکبا نسبت به بسیاری از نکات مهم در رسیدگی به امورات مهم ساختمانی آگاهی پیدا خواهید نمود.

هزینه های رسیدگی به ساختمان و تعمیرات آن

با توجه به تمامی گفته ها تا به اینجا شاید این تصور پیش آید که هزینه های سنگینی برای این کار وجود دارد و ساکنان یه ساختمان باید مبالغ زیادی را همیشه برای رسیدگی به ساختمان پرداخت نمایند. اما این تصور درست نیست. در صورتی که تمامی امورات بر طبق یک برنامه ریزی درست و اصولی پیش رود و فعالیت های هزینه دار مانند تعمیرات و نگه داری ها به موقع صورت گیرد، می توان از به وجود آمدن بسیاری از هزینه های اضافی جلوگیری نمود و در مخارج مدیریت صورت داد. چرا که تعداد زیادی از هزینه های سنگین مربوط به کارهایی است که به تعویق افتاده شده و همین عقب افتادن باعث به وجود آمدن خسارت های بیشتر گردیده است.

در نهایت برای رفع خسارت ها بیشتر باید بهای بیشتری را نیز پرداخت. پس با داشتن یک برنامه منظم همیشگی می توان مطمئن بود که هرقدر ساختمان بزرگ، دارای امکانات ویژه و بسیار باشد، باز هم با مدیریت صحیح می شود با مناسب ترین هزینه ها به آن رسیدگی نمود و در سلامت کامل آن را نگه داشت. از این رو پیشنهاد ویژه ما برای داشتن این نتیجه عالی، بهره گیری از خدمات هدفمند و عالی برنامه ریزی شده در پلتفرم ملکبا می باشد. با استفاده از این اپلیکیشن می توانید در بهترین حالت و به راحتی ساختمان خود را مدیریت نمایید.

بخش های مختلف یک ساختمان کدام است؟

معمولا در آپارتمان ها و ساختمان هایی با تعداد واحدهای مسکونی به طور کلی همه چیز در دو بخش دسته بندی می گردد:

  • قسمت‌های اختصاصی|قسمت‌های مشترک
  • قسمت های مشترک ساختمان کدامند؟

    به طور معمول قسمت‌هایی چون: نمای ساختمان، زیربنا و کلیت کار، تاسیسات (چون: موتور خانه، پمپ ها، کنتورها، هواکش ها)، راهرو و پله ها و ملحقاتش (چون: روشنایی ها، کپسول های اطفا حریق)، آسانسور، پشت بام، فضای حیاط و ملحقات آن (چون: آلاچیق ها، وسایل بازی، فضای سبز)، لابی و مواردی از این قبیل در این دسته قرار می گیرند.

    قسمت های اختصاصی ساختمان کدامند؟

    این فضاها شامل: محیط داخلی هر واحد در آپارتمان، انباری و پارکینگ مخصوص به همان واحد می گردد. این سه بخش به صورت کلی در هر آپارتمانی وجود داشته و در صورت وجود قسمت های اختصاصی دیگر حتما باید در قرارداد قید گردد.