تعریف دقیق مدیریت املاک و مستغلات
مدیریت املاک چیست؟
مدیریت املاک به فرآیند نگهداری و نظارت و کنترل املاک و مستغلات گفته می شود. در واقع تمام فعالیت هایی که برای رفع امورات و سالم نگاه داشتن یک یا چند ملک می باشد، مدیریت املاک نام دارد. این عملیات شامل، تعمیرات، بازسازی و نوسازی، پرداخت هزینه ها، امور حسابداری ساختمان، مدیریت حضور مستاجر یا ساکنین در ملک و … میباشد. این مدیریت گاهی برای یک واحد مسکونی و گاهی برای چند ساختمان و مجتمع بزرگ اجرا می شود.
وظیفه اصلی این مسئولیت، بر اساس مقدار و مساحت ملک، ممکن است توسط یک شخص یا یک تیم مدیریتی و اجرایی صورت بگیرد. در صورتی که نیاز باشد تا وظایف توسط یک تیم انجام شود، هر کدام از بخش های مختلف توسط یک شخص یا بیشتر اداره می گردد.
در هر صورت هدف اصلی از مدیریت املاک، سرپا نگاه داشتن ساختمان به شکلی مطلوب می باشد. ممکن است این روند برای یک ساختمان مسکونی اجرا گردد؛ در این حالت، بخش عمده این تلاش ها، برای آسایش بیشتر ساکنین انجام می شود.
در حالت دیگر، انجام این امور برای مجتمع های تجاری و اداری صورت می گیرد. بطور کلی، یکی از اهداف اصلی مدیریت، رونق بیشتر کسبه و افراد حاضر در مجتمع می باشد.در ادامه مطلب، در این خصوص بیشتر توضیح می دهیم. با ملکبا همراه باشید.
فهرست
- مدیریت املاک چیست؟
- وظایف مدیران ساختمان
- توضیح مختصری از هیئت مدیره ساختمان
- کارشناسان ارزش گذاری و فروش املاک چه کار می کنند؟
- مدیریت املاک در خارج از ایران
- مشاوران خرید و اجاره املاک چه وظایفی دارند؟
- حسابداری مجموعه های املاک به چه صورتی است؟
- آیا امکان مدیریت آنلاین املاک در ملکبا وجود دارد؟
وظایف مدیران ساختمان
مدیران املاک، برای رفع امورات ساختمان ها، وظایف گوناگونی را بر عهده دارند. عموما در صورتی که تعداد و گستردگی زیادی در املاک وجود داشته باشد، برای هر کدام از قسمت ها، مدیر مجزایی منصوب می گردد. در ادامه به برخی از مهم ترین این مسئولیت ها اشاره میکنیم.
- مدیر مالی ساختمان
همانطور که از نام آن مشخص است مدیر مالی ساختمان، موظف است تمام امور مربوط به هزینه ها و درآمدهای مجتمع را محاسبه و مدیریت کند. این مدیر باید به صورت دقیق و مداوم با هیئت مدیره ساختمان در ارتباط باشد و گزارشات مالی را در اختیار ایشان قرار دهد. مدیریت مالی شاید با اهمیت ترین قسمت مدیریت املاک باشد.
- مدیر فروش ساختمان
وظیفه مدیر فروش ساختمان، مدیریت خرید و فروش واحد های مسکونی، تجاری یا اداری مجتمع است. وی باید طبق ضوابط و شرایط فروش تعیین شده توسط هیئت مدیره یا مجمع عمومی مالکان، امور معاملات ملکی ساختمان را انجام دهد.
- مدیر نگهداری ساختمان
وظیفه مدیر نگهداری، رسیدگی به تجهیزات و مشاعات ساختمان می باشد. با توجه به اینکه رسیدگی و نگهداری تجهیزات، کم هزینه تر از تعمیرات آنها است، مدیر نگهداری وظیفه مهمی را در ساختمان ایفا می کند.
- مدیر تاسیسات ساختمان
مسئولیت نگهداری و تعمیرات تجهیزات تاسیساتی، بر عهده مدیر تاسیسات میباشد. تاسیسات سرمایشی و تاسیسات گرمایشی مجتمع ها به نگهداری مداومی احتیاج دارند که مدیر تاسیسات به همراه تیم خدماتی خودش، این امور را به پیش می برند.
- مدیر روابط عمومی ساختمان
مدیر روابط عمومی ساختمان مسئول حفظ ارتباط بین مدیران مجتمع با اهالی و سایر افراد از خارج ساختمان است. در واقع نقش مدیر روابط عمومی این است که ارتباطی مطلوب بین ارکان مختلف مجتمع و ساکنان آن ایجاد شود.
توضیح مختصری از هیئت مدیره ساختمان
هیئت مدیره ساختمان متشکل از مالکان، نمایندگان ایشان یا اعضای مدیریت مجتمع می باشد. این تیم وظیفه اتخاذ تصمیمات اجرایی مجتمع را بر عهده دارد. تمام روند جاری هر آپارتمان یا مجتمع، باید با نظارت و مدیریت این گروه انجام شود. اعضای مدیریت ساختمان، میتواند از بین مالکان، ساکنین مجمتع، یا حتی افرادی خارج از ساختمان انتخاب شوند. وظیفه انتخاب هیئت مدیره، با مجمع عمومی مالکان می باشد.نقش هیئت مدیره ساختمان ها در مدیریت املاک، انکارناپذیر است.
گروه مدیریت ساختمان، با توجه به اینکه اختیارات هیئت مدیره ساختمان به ایشان اعطا شده، باید تمام تلاش خود را برای اینکه روند جاری مجتمع به صورت مطلوب در جریان باشد، را انجام دهند. پلتفرم مدیریت املاک ملکبا، امکانات زیادی را برای گروه مدیریت مجتمع ها و اهالی، در خود گنجانده است. برای استفاده از این امکانات به صورت رایگان، وارد این بخش شوید. عضویت در ملکبا
ما در مطالب گذشته ملکبا، به صورت مفصل در مورد هیئت مدیره ساختمان توضیحاتی را ارائه داده ایم که می توانید در این بخش آن را مشاهده نمایید. هیئت مدیره ساختمان
کارشناسان ارزش گذاری و فروش املاک چه کار می کنند؟
مطابق با نام این کارشناسان، ایشان وظیفه تعیین ارزش را برای هر ملک بر عهده دارند. در واقع کارشناسان ارزش گذاری و فروش ملک، با در نظر گرفتن جوانب مختلف، ارزش یک ملک رو مشخص میکنند. دستمزد این کارشناسان بر اساس چند عامل متغیر است. به عنوان مثال، با توجه به زمانی که آنها برای تعیین ارزش ملک صرف میکنند، است دستمزد می تواند افزایش یابد. بر همین اساس، اگر ملکی دارای مساحت چند هزار متری یا بیشتر باشد، زمان بسیاری برای کارشناسی نیاز دارد. طبیعتا حق الزحمه بیشتری نیز باید پرداخت شود.
عامل تاثیرگذار دیگر، ارزش خود ملک است. برای مستغلاتی که دارای ارزش مادی بیشتری باشند، باید دستمزد بیشتری نیز برای کارشناسی پرداخت کنند.
لازم به ذکر است که ارگان های رسمی مانند دادگستری، با توجه به عوامل مختلف، هر ساله دستمزد کارشناسی ملک را تعیین می کنند. این دستمزد بر اساس فرمول خاصی مشخص می شود. به عنوان مثال در زمان نگارش این مطلب، مطابق با این دستورالعمل، دستمزد کارشناسی یک ملک به ارزش حدود یک میلیارد تومان، تقریبا یک میلیون و هشتصد هزار تومان می باشد.
انتصاب کارشناسان ملکی معتمد هم باید توسط سازمان مربوط مانند دادگستری انجام شود. میزان مهارت، تجربه و صلاحیت های فردی شخص، مهم ترین عوامل در انتخاب آنها میباشد.
مدیریت املاک در خارج از ایران
این شغل در خارج از ایران، با توجه به اهمیت زیادی که دارد، مورد توجه مالکان ساختمان های بزرگ می باشد. عموما مجتمع ها و ساختمان های وسیع، توسط افرادی که توانسته اند در زمینه سرمایه گذاری در ملک و مستغلات بوجود بیایند، نیاز به مراقبت و نگهداری مداوم دارند. به همین دلیل، این مسئولیت، یکی از اصلی ترین بخش های مالکیت ملک های خارج از ایران نیز محسوب می شود.
در اکثر کشورهای دیگر ، فرد یا افرادی که در زمینه مدیریت املاک فعالیت می کنند، باید مدارک تحصیلی و فنی مربوط به آن را داشته باشند. همچنین داشتن مهارت های مدیریتی، بخش مهم دیگری در این خصوص می باشد.
در مجموع، این مسئولیت، به عنوان یک شغل تمام وقت و جدی، در سایر کشورهای دیگر دنبال می شود.
مشاوران خرید و اجاره املاک چه وظایفی دارند؟
برای هر گونه معاملات ملکی، حضور و مراجعه به مشاوران خرید و اجاره ملک، ضروری است. افرادی که در شغل مشاور املاک مشغول هستند، با اشرافی که به منطقه مورد نظر دارند و عوامل دیگر، شما را در هنگام خرید و فروش یا اجاره، همراهی میکنند. همچنین ایشان در قبال کمیسیونی که دریافت میکنند، وظایفی را بر عهده دارند.
- هماهنگی زمان بازدید با مالک و خریدار یا مستاجر، یکی از وظایف اولیه مشاورین می باشد.
- پس از توافق طرفین برای انجام معامله، آنها باید قرارداد لازم را، برای انجام معامله تنظیم نمایند. این قرارداد باید به صورت کاملا شفاف و روشن به اطلاع هر دو طرف معامله برسد.
- وظیفه دیگر مشاورین املاک، استعمالات قانونی ملک مورد نظر از مراجع مربوط مانند شهرداری و سازمان ثبت اسناد میباشد. ایشان موظف هستند که با مشاهده اسناد مالکیت مربوط به ملک، به صورت رسمی اطمینان حاصل کنند که مشکل حقوقی در روند خرید و فروش یا اجاره وجود ندارد.
- در هر مرحله از قرارداد، بنگاه های ملکی باید اسناد را به دقت بررسی کرده و یا استعلام آنها از سازمان مربوطه، جریان معامله را به پیش ببرند.
- همچنین در هنگام معامله ملک، باید وضعیت تسویه عوارض شهرداری هم مشخص شود. در صورتی که مالک یا فروشنده قرار است بدهی احتمالی شهرداری را تسویه کنند، این مورد باید واضح مشخص شود.
می توان گفت بخشی از امور مدیریت املاک، توسط مشاورین ملکی یا با مشاوره ایشان انجام می شود. در خصوص شغل مشاور املاک، پیش از این، مطلب مفصلی را منتشر کرده ایم. شغل مشاور املاک
حسابداری مجموعه های املاک به چه صورتی است؟
یکی از اصلی ترین بخش های مدیریت املاک، حسابداری و امور مالی آن است. شخص مدیر، باید تمام هزینه ها و درآمدها و تمامی حسابرسی های ساختمان را انجام دهد. با توجه به گستردگی امور هزینه ها در مدیریت ساختمان، معمولا مدیر یا حسابدار ساختمان، توسط نرم افزار های مربوط، این روند را کنترل میکند. بخشی از وظیفه حسابدار، کنترل ورودی های مالی و خرجکردهای ساختمان است. رسیدگی به مبلغ شارژ ساختمان و هزینه های نگهداری مشاعات مجتمع نیز بخش دیگری از تعهدات وی می باشد. حسابداری مجتمع، امر مهمی است که باید به صورت مداوم و با دقت در جریان باشد.
در ساختمان های کوچک که تعداد واحدهای کمی دارند، عموما مدیر ساختمان این نقش را ایفا می کند. در واقع وی به مسائل مالی ساختمان مانند پرداخت شارژ، هزینه ها و درآمدهای ساختمان و … رسیدگی می نماید. اما در مجتمع های مسکونی بزرگ و پاساژها و ساختمان های تجاری و اداری، یک نقش مجزا و مهم به نام حسابدار وجود دارد. در خصوص بخش حسابداری ساختمان پیش از این مطلب مفصلی تهیه کرده ایم. برای مطالعه می توانید به این بخش مراجعه نمایید. مدیریت مالی و حسابداری ساختمان
{ در ادامه بخوانید: اختیارات هیئت مدیره ساختمان و نکات حقوقی آنها و مدیریت مالی و حسابداری ساختمان و اصلی ترین نکات امنیت مجتمع های مسکونی }
آیا امکان مدیریت آنلاین املاک در ملکبا وجود دارد؟
بله. پلتفرم ملکبا، به صورت ویژه برای مدیریت املاک توسعه داده شده است. ویژگی ها و قابلیت های زیادی در این اپلیکیشن برای کنترل ملک وجود دارد. این امکانات سبب میشود که امر مدیریت و ساماندهی ملک ها با دقت و سرعت بیشتری همراه باشد.
اموری مانند مدیریت هزینه ها، تعیین قوانین، نظرسنجی، برگزاری جلسات آنلاین، مدیریت صندوق مالی مجتمع و بسیاری از امکانات دیگر در ملکبا، برای مدیران و ساکنین ساختمان ها ایجاد شده است. تمامی این قابلیت ها، به صورت رایگان در اختیار عموم افراد قرار گرفته است.
برای استفاده از ملکبا، وارد این بخش شوید. ورود به پلتفرم ملکبا
مدیریت املاک به فرآیند نگهداری و نظارت و کنترل املاک و مستغلات گفته می شود. در واقع تمام فعالیت هایی که برای رفع امورات و سالم نگاه داشتن یک یا چند ملک می باشد، مدیریت املاک نام دارد.
مدیران املاک، برای رفع امورات ساختمان ها، وظایف گوناگونی را بر عهده دارند. عموما در صورتی که تعداد و گستردگی زیادی در املاک وجود داشته باشد، برای هر کدام از قسمت ها، مدیر مجزایی منصوب می گردد. از قبیل :
مدیر نگهداری ساختمان
مدیر تاسیسات ساختمان
مدیر روابط عمومی ساختمان
مطابق با نام این کارشناسان، ایشان وظیفه تعیین ارزش را برای هر ملک بر عهده دارند. در واقع کارشناسان ارزش گذاری و فروش ملک، با در نظر گرفتن جوانب مختلف، ارزش یک ملک رو مشخص میکنند. دستمزد این کارشناسان بر اساس چند عامل متغیر است. به عنوان مثال، با توجه به زمانی که آنها برای تعیین ارزش ملک صرف میکنند، است دستمزد می تواند افزایش یابد. بر همین اساس، اگر ملکی دارای مساحت چند هزار متری یا بیشتر باشد، زمان بسیاری برای کارشناسی نیاز دارد. طبیعتا حق الزحمه بیشتری نیز باید پرداخت شود.
برچسب ها
آیا امکان مدیریت آنلاین املاک در ملکبا وجود دارد؟ اپلیکیشن حسابداری املاک اپلیکیشن شارژ ساختمان اپلیکیشن مدیریت ساختمان پلتفرم مدیریت املاک و مستغلات پلتفرم مدیریت ساختمان توضیح مختصری از هیئت مدیره ساختمان حسابداری ساختمان کارشناسان ارزش گذاری و فروش املاک چه کار میکنند؟ مدیریت املاک چیست؟ مدیریت املاک در خارج از ایران مدیریت ساختمان مدیریت ساکنین ساختمان مدیریت شارژ و بدهی ساکنین ساختمان مشاوران خرید و اجاره املاک چه وظایفی دارند؟ نرم افزار مدیریت شارژ ساختمان وظایف مدیران ساختماننویسنده مطلب